-
 
 Improvisasjonsteater øvelser
 
En stund til du skal på improvisasjonsteater kurs? Fortvil ikke! Her er noen solo improvisasjonsteater øvelser du kan gjøre hjemme i stua i mellomtiden.
 
Fire korte monologer
Plukk en setning fra en avis, bok eller et magasin. Improviser fire korte monologer. Hver monolog starter med samme setning.
 
Karakter intervju
Skriv spørsmål ned på lapper du kunne ha stilt til en ukjent person. Putt lappene i en hatt/boks/bolle. Eksempler på spørsmål kan være: ”Hva jobber du med?”, ”Hva er favoritt maten din?”, ”Hva liker du å holde på med i fritiden?”, ”Hva drømmer du om å gjøre?”
 
Skriv omtrent 15 spørsmål. Sett deg så på stol og begynn og improviser en monolog. Etter du har holdt på i omtrent ett minutt, trekker du opp en og en lapp og svarer på spørsmålene. Pass på at du hele tiden holder på karakteren.
 
TV dubbing
Ta på Tv-en og skru av lyden.  Finn en film, TV-serie, talkshow, TV-shop, realityserie eller hva du måtte ønske og improviser all dialogen. En effektiv måte å gjøre en kjedelig TV-kveld til en artig en.
 
Karakterer ved hjelp av ringetoner
Velge en tilfeldig sang fra iPoden din. Hvordan type person ville ha brukt den sangen som ringetone på mobilen sin? Bli inspirert av melodien og spill den karakteren. Lag så beskjeden den personen har på svareren sin. Spill deretter tre forskjellige karakterer som legger igjen en beskjed på svareren hans/hennes.
 
Improviser en sang i dusjen
Improviser en sang i dusjen. Syng så falsk og skjærene du vil.  Hvis du synes det er vanskelig å både finne på melodi og tekst, kan du ta en sang du kan god fra før av og finne på en ny tekst. Eller du kan finne på en ny melodi og synge på gibbrish.  
 
Genre
Skriv lapper med forskjellige genre og putt i en hatt. (Western, film noir, såpe, triller, kjærlighetsdrama, krim, science fiction, eventyr osv.)  Begynn og improviser en monolog. Etter du har holdt på en liten stund, så trekk opp en genre fra hatten. Forsett så monologen i den genren. Trekk opp så en ny lapp og forsett monologen i den genren.  Forsett med å trekke opp nye lapper tildet ikke er flere lapper igjen.
 
Skriv en improvisert scene
Ta på PC og sett deg ned og skriv en scene med to personer. Skriv scenen i løpet av fem minutter. (Sett på stoppeklokka på mobilen.) Når du skriver, så stopp aldri for pauser. Skriv i ett sett i fem minutter. Kall karakterene gjerne A og B, så du får skrevet enda fortere.
Ikke sensurer deg selv eller rediger det du skriver. Ikke bry deg om ordene er stavet riktig. Bare skriv!
 
Improvisert eventyr
Har du barn, så kan du improviser en godnatta historie for barna dine. Få et forslag til et dyr og et sted og start og improviser. Står du fast så spør: ”Hva skjer så?”. Bruk forslaget fra barna dine for å komme videre i historien. Gøy for både deg og ungene dine.
 
 
 
Copyright © Improteater.no I Ingunn Andreassen